Chopstick Nedir? Chopstick En Kolay Nasıl Kullanılır?


Merhaba arkadaşlar, hepiniz Uzak doğuluların yemek kültüründe çatal kaşık olmadığını ya da az kullanıldığını biliyorsunuzdur. Hatta Kore dizilerinde de bolca bu çubukları görebilirsiniz. Bu kullanımı zor gibi gözüken çubukların şimdi kullanma yöntemini öğreneceksiniz. Batılılar çatal kaşık bıçak kullanırlarken, doğulular çubuklarla yemeklerini yiyorlar. Bu çubukların adı chopstick'tir. Şimdi de sizlere bu renkli çubukların kullanımını öğrenmeniz için yazımızın devamına davet edeyim :)
Chopstickler, uzakdoğu ülkelerine göre de şekil değiştirmekte. Bunun için de sizleri yine solumuzdaki görsele alalım. Gözüktüğü gibi en kısa chopstick Japonya'da. Daha sonra Kore'de ve son olarak en uzun chopstick ise Çin'de kullanılmaktadır. Bunların üstlerinde desenli olanları var, desensiz olanları da var. Rengarenk te olabiliyorlar, hatta dış yüzeyi pürüzsüz ve dokulu yani pürüzlü olanları bile var. Yani herkesin zevkine göre bir chopstick üretilmiş :) İstediğiniz türden bir chopstick satın alabilirsiniz. Ama benim sizlere tavsiyem yeni öğrenmeye başlayacaksanız pürüzlü olanlarını alın. Pürüzsüz olanlar çünkü elinizde tutarken sürekli kayacaklar ve sizi sinir edecektir. Ayrıca büyük olmaları da sizi zora sokabilir :) Sinir olmak istemeyiz değil mi :)


Çubukların kullanımına gelelim şimdi de. Bu çubuklar 2 parçadır, birisi hareketli olacak parça, diğeri de sabit tutacağınız parçadır ki yan taraftaki görselimizde hangisi hareketli hangisi sabit görebilirsiniz. Çubukların ilkini baş parmağınızın elinize en yakın yerinde ve orta parmağınızın arasında olmalı. Altta olan ikini chopstick ise baş parmağınızın ucu ve işaret parmağınızın ortasıyla tutmalısınız. Üstteki çubuğu alttaki çubuğa doğru hareket ettirerek alıştırmalar yapabilirsiniz. Örneğin nesneleri çubuklarla almaya çalışın. Hemen yemek alıştırmasına geçmeyin yemeğiniz soğur öğreneyim derken aç kalırsınız :)

Şimdi bu çubuklardan nereden alabilirim diye düşünüyor olabilirsiniz. Ben sizlere nerelerden alabileceğinizi de söyleyeyim ki aramakla vakit te kaybetmeyin :) İlk olarak internetten alabilirsiniz. Çeşitli sitelerde Chopstick al, chopstick satın al gibi terimleri kullanırsanız birçok sitede bulabilirsiniz. İkinci seçenek ise Çin pazarlarında veya Metro Toptancı Marketlerinde 100'lü paket halinde 10 TL gibi bir fiyata çubuklarınızı alabilir ve keyfinize bakabilirsiniz :) Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Diğer yazımızda görüşmek üzere :)
Önceki Yazı
Next Post »